طلاق بائن

طلاق بائن

طلاق در لغت به معنی جدا شدن زن و مرد ، رها شدن از قید نکاح و رهائی از زناشوئی است.

متاسفانه دلایل زیادی از ازدواج زود هنگام گرفته تا اختلافات مذهبی و فرهنگی، مشکلات مالی، فقدان آموزش‌ های مناسب، تفاوت سنی زیاد، خیانت، ناسازگاری جنسی، اعتیاد، مشکلات روحی و روانی و … موجب خالی شدن حساب عاطفی بین زوج‌ ها و جدایی آن‌ ها از یک دیگر می‌شود.

لذا در حقوق خانواده، جدایی به عنوان مرحله‌ ای از فرآیند طلاق در نظر گرفته می‌شود که به طور رسمی افراد را از وابستگی‌ های زندگی مشترک خارج می‌نماید.

مقوله طلاق در قانون مدنی کشور ما شامل دو نوع کلی: رجعی و بائن می‌باشد که هر یک دارای جنبه‌ های حقوقی مختلفی می‌باشند.

ما در ادامه سعی داریم به طلاق از نوع بائن بپردازیم‌.

 

طلاق بائن چیست؟

طلاق بائن نوعی از طلاق است که در آن مرد نمی تواند در زمان ایام عده به زن رجوع کند و ارتباط زن و مرد به طور کامل از بین می‌رود‌.

در این صورت لازم است در صورت تمایل مرد و زن برای نزدیکی مجدد به یکدیگر، بین آن ها ازدواج جدیدی شکل بگیرد و نکاح تازه ای انجام شود؛ اما در طلاق رجعی چنین نیست.

 

در چه صورت طلاق بائن است؟

ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که چه زمانی طلاق بائن است.‌

لازم است بدانید که کلیه طلاق‌ها از نوع رجعی هستند مگر اینکه یکسری شرایط خاص وجود داشته باشد؛ در ادامه به بررسی شرایطی که موجب می‌شوند جدایی از نوع بائن باشد، اشاره خواهیم کرد.

جدایی قبل از آمیزش جنسی

در صورتی که شوهر قبل از آمیزش جنسی با همسر خود از او جدا شود، جدایی از نوع بائن خواهد بود.

طلاق از زن یائسه

یائسگی به زمانی گفته می‌شود که زن به طور طبیعی پریود نمی‌شود و باروری خود را از دست می‌دهد. سن یائسگی معمولاً بین 45 تا 55 سالگی است.

جدایی یک زن و شوهر از یکدیگر درصورتی که خانم دوران یائسگی را پشت سر می‌گذارد از نوع بائن است.

 

طلاق خلع و مبارات

این دو طلاق از انواع طلاق بائن هستند، طلاق خلع و مبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی هستند که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق می‌گیرد.

این دو نوع طلاق شباهت‌ های زیادی به هم دارند، اما تفاوت‌ هایی نیز بین آن ها وجود دارد.

طلاق خلع:

 طلاق خلع، طلاقی است که در آن زن از شوهر خود بیزار بوده و برای اینکه شوهر را راضی به اجرای صیغه طلاق نماید، مالی را به شوهر خود می بخشد، اعم از اینکه این مال خود مهریه بوده، معادل آن باشد، کمتر یا حتی بیشتر از مهریه.

 طلاق خلعی از نوع بائن می باشد. اما اگر زن نسبت به عوضی که برای طلاق به شوهر پرداخته رجوع کرده و آن را مرد مطالبه نماید، طلاق خلع به طلاق رجعی تبدیل گردیده و مرد نیز می تواند رجوع نماید.

 

طلاق مبارات:

طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد به عبارتی دیگر ، زن و مرد نسبت به یک دیگر احساس تنفر داشته باشند، ولی در این صورت عوض باید زائد بر مهر نباشد.

نکته مهمی که در مورد طلاق مبارات وجود دارد آن است که طلاق مبارات نوعی از طلاق بائن است . به این معنا که مرد بعد از طلاق مبارات دیگر حق رجوع به زن را در مدت عده طلاق ندارد.

 

طلاق سه تیغه:

طلاق سه تیغه اصطلاحی عامیانه در ایران است که به نوعی طلاق رجعی اشاره دارد. در طلاق رجعی، مرد می‌تواند در زمان عده به همسر خود رجوع کند و بدون نیاز به عقد جدید، زندگی مشترک را از سر بگیرد.

اما در اصطلاح عامیانه، طلاق سه تیغه به طلاقی گفته می‌شود که در آن مرد سه بار همسر خود را طلاق می‌دهد. در این نوع طلاق، مرد دیگر حق رجوع به همسر خود را ندارد، مگر اینکه زن با شخص دیگری ازدواج کند و سپس از او طلاق بگیرد.

 

مهریه در طلاق بائن

لازم است به این موضوع اشاره داشته باشیم که مهریه جزو اصلی ترین حقوق زن در طلاق بائن به شمار می آید.

 مهریه در طلاق بائن نیز به زن تعلق می گیرد و قانون به صراحت در این خصوص اظهار نظر کرده است. در واقع سبب مهریه، نکاح است و پس از نکاح زن می تواند هر زمانی که اراده کرد مهریه اش را از مرد مطالبه نماید. 

باید در نظر داشته باشید که نوع نکاح نمی تواند زن را از حقوق قانونی اش در خصوص مهریه محروم کند و در طلاق بائن و رجعی زن حق دریافت مهریه را دارد.

بنابراین برای مهریه در طلاق بائن حالت های متفاوتی وجود دارد، درست است که به مجرد عقد نکاح زن مالک تمام مهر می گردد اما مادامی که میان زن و مرد نزدیکی صورت نگرفته باشد زن تنها مالک نیمی از مهریه در طلاق بائن می گردد. با این وصف در صورت نزدیکی زن مالک تمام مهر می گردد.

مهریه در طلاق خلع و مبارات: در این نوع طلاق، زن برای رهایی از قید زوجیت، مالی به شوهر می‌دهد. این مال می‌تواند معادل مهریه، کمتر یا بیشتر از آن باشد. به این مال، عوض یا مابذل می‌گویند.

 

سخن پایانی:

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید.

وکیل به واسطه تجربه ای که در این زمینه دارد می تواند راهنمایی های موثری را در خصوص طلاق بائن به شما ارائه دهد. در واقع وکیل اجازه نخواهد داد که حقوق مالی شما در طلاق پایمال شود. از سوی دیگر وکیل می تواند در زمینه تنظیم دادخواست، پیگیری پرونده، جمع آوری مدارک و مستندات، تکمیل فرم های حقوقی، ارائه دفاعیات در جلسات دادگاه و… به شما کمک کند. در واقع بزرگترین مزیت استفاده از وکیل برای پیگیری پرونده های طلاق این است که از بروز خسارات احتمالی جلوگیری خواهد کرد.

ما در همین راستا در وکیل وند کنار شماییم.

اگر به دنبال بهترین وکیل تهران و شهرستان در امور طلاق هستید، ما گروه متخصص و باتجربه وکلای وکیلوند را به شما پیشنهاد میکنیم و لیستی از بهترین وکلای این حوزه را به شما ارائه می‌دهیم.

شما می‌توانید با مشاهده لیست وکلای وکیل وند و مقایسه میان رزومه کاری هر فرد، گزینه مد نظرتان را انتخاب کنید و با خیال راحت مابقی کار را به او بسپارید.

همچنین اگر به دنبال دسترسی آسان و سریع به خدمات حقوقی هستید می‌توانید از خدمات وکیل آنلاین برای دریافت مشاوره حقوقی استفاده کنید.

با وکیل وند ۲۴ ساعته و از همه جای دنیا میتوانید مشاوره حقوقی دریافت کنید.