شرایط طلاق از سوی زوج (مرد ) چیست؟

شرایط طلاق از سوی زوج (مرد )

-       در مقالات گذشته در خصوص انواع طلاق اطلاعاتی درج شد ،اما نوع دیگری از طلاق که در این مقاله به بررسی و شرح اطلاعاتی در خصوص آن می پردازیم طلاق از سوی مرد می باشد:

-       مرد در قانون ایران از این حق برخوردار است که همسر خود را طلاق دهد حتی بدون هیچ دلیل و مدرکی

-       اما بسیاری آن دسته از شرایطی که مرد می تواند زن خود را به راحتی طلاق دهد از جمله : عقیم بودن ،بیماری ،عدم تمکین ،سوء رفتار و ترک خانواده و... میباشد .

-       با توجه به اینکه مردان این حق را دارا هستند که همسر خود را هر زمان که اراده کنند طلاق دهند اما باید شرایط و ضابطه های آن را هم رعایت کنند ،که به برسی هر یک از آنها می پردازیم :

-       به موجب ماده ی 1133 قانون مدنی سابق : مرد می توانست هر زمان که بخواهد زن خود را طلاق دهد و برای این درخواست نیاز به هیچ گونه دلیلی نبود ،با داشتن دو شاهد عادل و پرداخت حقوق مالی زن اقدام به طلاق می گرفت ،و زوجه هم  حق هیچگونه جلوگیری در جهت از بین بردن این تصمیم نداشت .

-       این ماده ایراداتی داشت زیرا هرگاه مرد از همسر خود ناراضی و عصبانی میشد تصمیم به طلاق می گرفت ، باتوجه به همین ایرادات و نامنظمی هایی که در روند طلاق از سوی مرد رخ می داد این ماده اصلاح گردید و ضابطه مند شد

-       و مطابق بند اصلاحی همین ماده(1133) : مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید و به دنبال آن قانون حمایت خانواده ، مراحل طلاق از طرف مردان را پیش بینی نموده که مردان برای طلاق دادن همسر خود ناگزیر از انجام آنها هستند .

مراحل طلاق از سوی مرد

-       برای طلاق از سوی زوج در ابتدا مرد باید دادخواست صدور گواهی عدم سازش نسبت به زوجه خود به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی و یا دادگاه خانواده ذیصلاح  تقدیم کند .

-       پس از بررسی های لازم و تعیین وقت و تشکیل جلسات مربوطه و روشن شدن حقوق مالی که زوج باید به زوجه بپردازد گواهی عدم سازش صادر می گردد .

-       مدت اعتبار این گواهی 3 ماه می باشد ،و مرد ظرف این مهلت سه ماهه برای انجام امور طلاق باید به دفاتر رسمی طلاق مراجعه کند ،اگر از این مهلت مقرر بگذرد اعتبار آن ساقط می گردد 

مزایا و معایب این نوع  طلاق (از سوی مرد ) چیست ؟

-       در این نوع طلاق مرد بدون مراجعه به دادگاه شاهد طی شدن روند طلاق خواهد بود ، این مزیتی است که این نوع طلاق دارد .

-       اما معایبی که در این نوع طلاق وجود دارد پرداخت کلیه حقوق مالی زن از جمله مهریه –نفقه –اجرتالمثل  یا نحله تا زمان ثبت رسمی طلاق می باشد .

 نحله چیست ؟

-       زن در اسلام دو وظیفه ی مهم دارد که تمکین از شوهر و تربیت فرزند خود می باشد پس در قبال انجام این وظایف باید پول زحمات خود را دریافت کند .(حال اگر در این نوع طلاق شرایط پرداخت اجرت المثل وجود نداشته باشد ،پرداخت نحله مطرح می شود ).

 -       نحله در لغت به معنای بخشش  می باشد که یکی از حقوق مالی است که متعلق به زن می باشد  و پرداخت آن بر عهده ی زوج می باشد .

 -       به موجب ماده 6 قانون اصلاح و مقررات مروط به طلاق : زمانی که تعیین اجرت المثل برای وجه به دلیلی فراهم نباشد با توجه به مدت زمان زندگی مشترک و کار هایی که زن در مدت زندگی زناشویی انجام داده مبلغی به عنوان نحله برایش در نظر گرفته می شود .


 نحله بر چه اساس تعیین می گردد ؟

-       پرداخت نحله باتوجه به وسع مالی مرد تعیین می گردد و قاضی مبلغ آنرا تعیین می نماید و نیازی به تعیین کارشناس ندارد و وجه تمایز آن با اجرت المثل در این نکته می باشد .

-       پرداخت نحله فقط در صورتی محقق می شود که طلاق از سوی مرد باشد .

-       قاضی پرونده اگر تشخیص دهد که زن در طول زندگی به  وظایف زناشویی اش عمل نمی کرده می تواند تعیین کند که نحله به او تعلق داده نشود .

-       مقدار نحله با توجه به شرایط مالی مرد و توسط قاضی تعیین می گردد و نیازی به نظر کارشناس جهت مشخص نمودن مقدار نحله نیست .