افترا عملی - قانون مبارزه با مواد مخدر - متهم کردن دیگری، - مخفی کردن، گذاردن و متعلق به دیگری - جاسازکردن مواد داخل ماشین یا خانه - پاپوش درست کردن با مواد مخدر
تام کروز
پاپوش مواد مخدر و راه های اثبات بی گناهی
در قانون کشور ما هر گونه تولید، حمل، نگهداری و خرید و فروش مواد مخدر جرم محسوب می شود و با توجه به مقدار مواد مخدر کشف شده، مجازات های مختلفی از جزای نقدی و حبس گرفته تا اعدام برای آن در نظر گرفته شده است. سنگین بودن جرم نگهداری مواد مخدر باعث شده برخی از افراد از این موضوع سوء استفاده کنند و به قصد متهم کردن دیگری، در محل زندگی یا کار او مواد مخدر قرار دهند.
با توجه به اینکه این کار به صورت مستقیم با اعتبار و آبرو افراد بازی می کند و حتی جان آن ها را به خطر می اندازد، کسی که به قصد متهم کردن دیگری در محل او مواد مخدر قرار دهد محکوم شده و مورد مجازات قرار می گیرد. در ادامه اطلاعات بیشتری در این مورد به شما ارائه خواهیم داد.
قرار دادن مواد مخدر به قصد متهم کردن دیگری و افترا
در موارد بسیاری دیده شده که که افراد به دلیل خصومت شخصی و برای از میدان به در کردن رقبای خود، اقدام به کارهایی بر خلاف اخلاق و عرف می کنند. برای مثال زمانی که فردی با یک نفر دیگر به مشکل بر می خورد و توان مقابله با او را ندارد یا کینه به دل می گیرد، برای ضربه زدن به آن شخص برایش پاپوش می سازد.
با توجه به اینکه جرایم مواد مخدر مثل حمل یا نگهداری مجازات سنگینی دارد، چنین افرادی با قرار دادن مواد مخدر به صورت مخفیانه در محل کار، منزل، ماشین یا حتی جیب فرد مورد نظر سعی در متهم کردن او خواهند داشت.
بدیهی است که کسانی که به چنین اعمال ناپسند و غیراخلاقی مرتکب می شوند، کاملا بر غیرقانونی بودن کار خود واقفند و با علم و آگاهی کامل و فقط از روی کینه و دشمنی دست به چنین کاری می زنند.
متهم کردن دیگران می تواند به آبرو و اعتبار اشخاص صدمات جبران ناپذیری بزند و ضررهای مالی و گاهاً جانی زیادی برای آن ها به همراه داشته باشد. از همین رو در قانون با تهمت و افترا به شدت برخورد می شود و کسانی که مرتکب چنین اعمالی شوند، مجرم شناخته می شوند.
براساس ماده 699 قانون مجازات اسلامی، هر فردی که به صورت عامدانه و با آگاهی کامل، به قصد متهم نشان دادن شخص دیگر آلات و ادوات جرم یا هر چیز دیگری که پیدا کردن آن در محل شخص مورد نظر باعث متهم شناختن او شود را در محل زندگی، محل کار، جیب یا اشیاء متعلق به آن شخص قرار دهد مجرم شناخته شده و محکوم به 6 ماه تا 3 سال حبس، یا 74 ضربه شلاق خواهد شد.
شروط تحقق جرم افترا
همانطور که در بخش قبلی هم اشاره شد، قرار دادن هر گونه وسیله و ادواتی که کشف آن ها جرم محسوب می شود در وسایل دیگری و صحنه سازی برای متهم نشان دادن فرد دیگر جرم محسوب می شود و به عنوان افترا در قانون شناخته می شود.
قرار دادن مواد مخدر به قصد متهم کردن دیگری هم افترای عملی به حساب می آید و محکومیت قانونی به دنبال دارد. در این بخش شرایط تحقق جرم افترای عملی را به شما خواهیم گفت:
- اولین شرط تحقق جرم افترای عملی این است که فرد با علم و آگاهی کامل و از روی سوء نیت، ابزار و ادوات جرم را در محل شخص دیگر قرار داده و عامدانه باعث متهم نشان دادن او شود.
- شخصی که مورد افترای عملی قرار گرفته باید هیچ اطلاعاتی از جاساز شدن ابزار و ادوات جرم نداشته باشد.
مجازات قرار دادن مواد مخدر به قصد متهم کردن دیگری
در بخش های قبلی به این نکته اشاره کردیم که افترا و تهمت به دیگران در قانون جرم محسوب می شود. در خصوص جرایم مربوط به مواد مخدر، کمی با این قضیه سختگیرانه تر عمل خواهد شد.
طبق ماده 26 قانون مبارزه با مواد مخدر، قرار دادن مواد مخدر به قصد متهم کردن دیگری مجازاتی معادل محکوم شدن به حداکثر مجازات همان جرم را در پی خواهد داشت.
یعنی اگر کسی برای متهم کردن شخص دیگر هر نوع ماده مخدر با هر مقداری را در محل زندگی یا کار آن شخص مخفی کند و این موضوع به اثبات برسد، به حداکثر مجازات جرمی که در صورت به اثبات نرسیدن افترا گریبانگیر آن فرد می شد محکوم خواهد شد.
در حقیقت می توان گفت قانون برای مقابله با چنین اقدامات غیراخلاقی و نامشروعی اشد مجازات را در نظر گرفته است تا هرکسی به خود اجازه ندهد با موقعیت زندگی و اعتبار افراد بازی کند.
راه های اثبات بی گناهی در جرایم مواد مخدر
همانطور که در بخش های قبلی هم گفتیم، قرار دادن مواد مخدر به قصد متهم کردن دیگری جرم محسوب می شود و اشد مجازات را در پی خواهد داشت. اما موضوعی که وجود دارد این است که اگر برای شخصی پاپوش درست شده و مورد تهمت و افترا قرار گرفت، چطور باید بی گناهی خود را ثابت کند.
در چنین شرایطی، شخص باید با ارائه دلایل و مدارک کافی و محکمه پسند بی گناهی خود را به اثبات برساند و بعد از اثبات این موضوع می تواند علیه کسی که برای او پاپوش درست کرده اعاده حیثیت نماید.
برای اثبات بی گناهی در جرایم مواد مخدر روش های زیادی وجود دارد، اما معمولا اثبات بی گناهی کار ساده ای نیست و بهتر است با یک وکیل و کارشناس خبره در این مورد مشورت شود.
یکی از راه هایی که برای اثبات بی گناهی افراد در جرایم مواد مخدر وجود دارد، اعتبار آن ها در اجتماع و بررسی وضعیت شغلی و خانوادگی آن ها است. همچنین نداشتن سابقه کیفری هم می تواند یکی از موضوعاتی باشد که روی اثبات بی گناهی متهم تاثیر می گذارد.
توصیه می شود اگر شخصی برایتان پاپوش درست کرده و با جاساز کردن مواد مخدر سعی داشت شما را متهم جلوه دهد، تمام اطلاعات و مدارک لازم را به کارشناسان قانون ارائه دهید تا به روند تحقیقات آن ها کمک کنید. اگر با کسی دشمنی داشته اید یا به این کار تهدید شده اید می توانید با معرفی مضنون، خود را تا حدودی تبرئه کنید.
همچنین داشتن یک یا چند شاهد که مضنون را در حین جاساز کردن مواد مخدر دیده اند، ارائه فیلم دوربین های مدار بسته، انگشت نگاری و تحقیق روی رد اثر انگشت موجود روی مواد کشف شده در محل شما، صدای ضبط شده از مضنون که شما را تهدید می کند و... می توانند مهم ترین مدارکی باشند که به اثبات بی گناهی شما کمک می کنند.
نحوه شکایت از جرم افترای عملی و قرار دادن مواد مخدر
بزه دیده یا شخصی که مواد مخدر در محل او جاساز شده می تواند بعد از اثبات بی گناهی خود علیه کسی که برایش پاپوش ساخته شکایت کند. مراحل ثبت شکایت به این صورت است که ابتدا شخص باید به سامانه ثنا مراجعه کرده و بعد از ایجاد حساب کاربری، مراحل تنظیم شکواییه را دنبال نماید.
برای تنظیم شکواییه هم کمک گرفتن از یک مشاور حقوقی و وکیل خبره می تواند موثر واقع شود. سپس باید این شکواییه را به دادسرا تحویل دهد تا روند قانونی آن طی شود.
جمع بندی
قرار دادن مواد مخدر به قصد متهم کردن دیگری، اشد مجازات را به دنبال دارد و کسی که مرتکب چنین جرمی شود، به مجازات همان جرمی که بزه دیده به آن متهم شده بود محکوم خواهد شد.
بزه دیده می تواند با ارائه مدارک لازم و کمک گرفتن از یک وکیل، بی گناهی خود را اثبات کرده و علیه کسی که برایش پاپوش ساخته بود اعاده حیثیت کند. امیدواریم که این مطالب برایتان مفید واقع شده باشد!