آیا هک اینستاگرام و شبکه های مجازی جرم محسوب می شود؟

آیا هک اینستاگرام و شبکه های مجازی جرم محسوب می شود؟

هک به معنای دسترسی غیر مجاز به اکانت شخصی میباشد و این عمل در قانون جرم انگاری شده است زیرا بدون رضایت و اجازه ی شخص بطور غیر مجاز می توان با هک کردن به اطلاعات شخصی فرد از جمله پیام ها ،عکس و ویدئو های دسترسی پیدا کرد.

حال از منظر حقوقی جرم هک در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را بررسی می کنیم :

 در قانون مربوط به جرائم رایانه ای مهم ترین جرم هک یا دسترسی غیر مجاز می باشد و اظهار می دارد : دسترسی غیر مجاز هر کسی به داده ها یا سامانه ها ی رایانه ای یا مخابراتی که بوسیله ی تدابر امنیتی حفاظت شده است قابل مجازات می باشد .

شرکت ها ، موسسات و نهاد هایی که دارای شبکه های بزرگ هستند ،بیشتر در معرض خطرات امنیتی ودر معرض هک شدن قراردارند و همین عمل باعث ایجاد ضرر های زیان باری برای این موسسات می گردد ،به همین دلیل باید متخصصین حرفه ای را در جهت امنیت اطلاعات خود به کار گیرند.

     نشانه های رایج در هک شدن ؟

1-     غیر فعال شدن آنتی ویروس

2-     غیر فعال شدن کلمه ی عبور

3-     ارسال ایمیل از جانب شما برای مخاطبین شما بدون اطلاعاتتان

4-     وجود برنامه هایی که تا به حال آنرا نصب نکرده اید در صفحه ی گوشی

5-     برداشت یا خرید اینترنتی مشکوک از کارت بانکی تان و...

 چگونه اکانت هک شده اینستاگرام خود را پس بگیریم ؟

  اگر در هنگام ثبت نام اینستاگرام ایمیل خود را وارد کرده و در صورتی که هک شدید و هکر ایمیل شما را تغییر دهد، برای ایمیل قبلی خودتان مطلبی مبنی بر اینکه تغییراتی در اینستاگرام شما صورت گرفته است ارسال میشود که در این صورت روی Please Secure your account  کلیک کنید و بعد از آن روی دکمه سبز Secure Account  کلیک کنید و در مرحله آخر متن عکس را در فیلد وارد کرده و روی گزینه Submit  کلیک کنید. حالا شما وارد صفحه ای می شوبد که از شما می خواهد رمز جدید و تکرار رمز جدید را وارد کنید. بعد از آن روی Save  کلیک کنید

 مجازات در نظر گرفته شده برای افرادی که موجب اخلال در داده ها و یا سیستم های رایانه ای می شوند :

 ماده ی 736 قانون مجازات اسلامی بخش( تعزیرات ) اظهار می دارد : هرکس به طور غیر مجاز داده ی دیگری را از سیستم های رایانه ای یا مخابراتی یا حاملهای داده حذف یا مختل یا غیر قابل پردازش کند به (حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هردو مجازات محکوم خواهند شد )

 رسیدگی به جرم هک غیر مجاز توسط چه نهادی رسیدگی می شود؟

  این رسیدگی توسط دو نهاد مورد بررسی قرار می گیرد :

1-     پلیس فتا

2-     دادسرای ویژه جرائم رایانه ای

جرائم رایانه ای: برای شکایت از جرائمی که در بستر اینترنت و یا فضای مجازی به وقوع می پیوندند می توان از طریق دادسرای جرائم رایانه ای اقدام نمایید ،این دادسرا که بطور هماهنگ با پلیس فتا فعالیت می کند صلاحیت رسیدگی به جرائم رایانه ای را دارد .

پلیس فتا : پس از گذراندن مراحل فوق ،معاونت دادسرای جرائم رایانه ای پرونده را به پلیس فتا ارجاع داده و پلیس فتا دلایل و مستندات پرونده و شاکی را به دایره ی مربوطه سپرده و موردبررسی قرار می دهد .

چنانچه جرمی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی برای شما رخ داد می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی پلیس فتا مشکل خود را پیگیری نمایید .

 لینک سایت پلیس فتا :

https://www.cyberpolice.ir